Sosyal Medya

Güncel

Sincan Cezaevi’nde Müslüman’a işkenceSincan Cezaevi’nde Müslüman’a işkence

28 Şubat sürecinde islami çalışmaları dolayısıyla tutuklanıp 17 yıldır cezaevinde yatan Abdülaziz Çelik adlı mazlumun, ‘misafir’ olarak bulunduğu Sincan Cezaevi’nde zorla çırılçıplak soyundurulduğu ortaya çıktı.



Ä°slami hassasiyete sahip insanların hedef alındığı Post Modern 28 Åžubat darbesinin maÄŸduru olarak haksız bir ÅŸekilde ve komik bahanelerle 17 yıldır Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatanAbdülaziz Çelik’e ‘ahlaksız’ bir uygulamada bulunulduÄŸu ortaya çıktı. 

Dikey GeçiÅŸ Sınavı’na girmek için ‘misafir’ olarak gittiÄŸi Ankara Sincan 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanların keyfi muamelelerine maruz kaldığını, cezaevi kuralları arasında olmamasına raÄŸmen elbiselerinin zorla ve rencide edici bir tavırla çıkarılarak arandığını belirten Çelik, yaÅŸadığı maÄŸduriyeti anlatan mektup gönderdi.

“BÄ°Z BURAYA GELEN HERKESE BÖYLE DAVRANIYORUZ!”

23 Temmuz 2015 tarihinde Dikey GeçiÅŸ Sınavı’na katılmak için Ankara Sincan 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüÄŸünü bildiren Abdülaziz Çelik, “Üst araması yapıldıktan sonra elbiselerimi çıkarmam istendi. Bunun üzerine, 'Ben Müslüman’ım. Ä°nancım gereÄŸi diz ile göbek arasını açmak istemiyorum. Ä°lla bunu yapmayı düÅŸünüyorsanız, doktoru ve kurum amirini çağırmanız icap ediyor. Mevzuattaki düzenleme böyledir' diyerek uyarmama raÄŸmen görevli gardiyan da bana hitaben, ‘Biz buraya gelen her tutuklu ve hükümlüye aynı muameleyi yapıyoruz. Dolayısıyla seni de aynı muameleye tabii tutacağız’ ÅŸeklinde konuÅŸtuklarını ifade etti.

“Ä°NANCIM GEREĞİ ELBÄ°SELERÄ°MÄ° ÇIKARAMAYACAÄžIMI SÖYLEDÄ°M”

Gardiyanlara, vücudunda herhangi bir yara olmadığını ve üzerinde de bir ÅŸey olmadığını defalarca söylemesine raÄŸmen kendisinin dikkate alınmadığını belirten Çelik, gardiyanların bildiÄŸini okumaya devam ettiÄŸini belirterek ÅŸunları söyledi: “Görevli gardiyanlara doktor ve müdür hazır olmadıkça vücudumun diz ve göbek arasındaki bölgeyi inancım gereÄŸi açmayacağımı söyledim. Bunun, benim yasal hakkım olduÄŸunu, eÄŸer üstümü çıkarırlarsa hakkımı helal etmeyeceÄŸimi belirttim.” Gardiyanların zorla üstünü soyduÄŸunu dile getiren Çelik, infaz memurlarının onurunu kırmak için ‘zor’ kullandıklarını ifade etti.

“BAÅž MEMUR BANA ‘BEN SANA GÖSTERECEĞİM’ TEHDÄ°DÄ°NDE BULUNDU”

Mektubunun devamında Çelik, “Bu yaÅŸanan olay esnasında görevli memurlara sadece beddua ettim. Onlara yönelik hiçbir hakarette bulunmadım. Buna raÄŸmen baÅŸ memur beni tehdit etti. Benim üzerime gelerek, ‘Ben sana göstereceÄŸim’ tehdidinde bulundu. Ben de baÅŸ memura bu yaptıklarının kanunda yer almadığını ve beni bilerek karşılık vermem için tahrik ettiÄŸini belirttim” dedi.

BaÅŸ memurun daha sonra kendisini defalarca tehdit ettiÄŸini söyleyen Çelik, yaÅŸanan olayı kurum yetkililerine anlattığını ama yetkililerin konuyla ilgilenmediÄŸini söyledi.

ÇELÄ°K’Ä°N AVUKATI: SIRADAN, ULU ORTA BÄ°R YERDE SOYUN DEMEK MEVZUATA AYKIRI

Hükümlü Abdulaziz Çelik’in avukatı Mirhan Özbekli ise skandal olaya tepki göstererek konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Özbekli, “Ä°nfaz koruma memurları, Abdulaziz Çelik’i Sincan Cezaevi’ne alırken, baÅŸlarında doktor olmadan müvekkilimi, zorlayarak, tehdit ederek ve mevzuata aykırı bir ÅŸekilde soyundurmuÅŸlardır. Bu tür olaylarda empati yapmak gerekiyor. ‘Sıradan, ulu orta bir yerde bir kiÅŸi bize yasalara aykırı bir ÅŸekilde soyun derse ne yapacağız?’ Bu ÅŸekilde çırılçıplak soyarak, onur kırıcı ve rencide edici davranışlar birçok cezaevinde yaÅŸanıyor. Mevzuata aykırı olmasına raÄŸmen, cezaevleri kendi uygulamalarına göre hareket ediyorlar” diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.